5 legborzongatóbb városi legenda

5 legborzongatóbb városi legenda
5. Az ember, aki Istennel beszélt
Képzelje el ezt a jelenetet: Az év 1983. Vallástudósok egy csoportja érdekes új elmélettel állt elő, miszerint bármely ingerektől megzavart emberi agy képes lenne érzékelni Isten jelenlétét. Találnak egy készséges önkéntest, egy halálos betegségben szenvedő idős férfit, és gondosan lezárják az idegvégződéseit. Aztán hátradőlnek és várnak. Ami ezután történt, az olyan, mint H. P. Lovecraft legrosszabb rémálma. Az öreg pár napig suttogta romló lelkiállapotát. A negyedik napon azt állította, hogy távoli hangokat hallott. A hatodik napon halott felesége beszélni kezdett vele.

Aztán tényleg lefelé mentek a dolgok. Ahogy teltek a napok, a halottak hangja egyre hangosabbá, ellenségesebbé vált. Dühösek lettek, gúnyolódtak, és olyan dolgokat kezdtek mesélni a férfinak, amiket senkinek sem kellett volna hallania. A legenda szerint a férfi sikoltozni kezdett és könnyezni kezdett láthatatlan szemeibe, és újra és újra és újra sikoltozni kezdett: se mennyország, se bocsánat. Végül hisztérikusan harapdálta a saját húsát, mondván, hogy találkozott Istennel, és elhagyott minket. Szerencsére a mese nem más, mint egy városi legenda különösen gerincborzongató példája. De ez elég hátborzongató ahhoz, hogy néhány embert teljesen kizökkentsen, és mostanában úgy tűnik, időnként újra felbukkan, amikor az internetnek valami zsigerbe vágó terrorra van szüksége.

4. John farmer öngyilkossága
A történet szerint egy húscsomagoló üzem tulajdonosa egy napon arra ébredt, hogy eltűnt a gyereke. A bátyja segítségével felkutatták a farmot, de nem találták az eltűnt gyerekek nyomát. Néhány óra múlva kihívták a rendőrséget, akik szörnyű felfedezést tettek. A húsdarálóból aznap kikerülő cucc emberi hús volt, pépesítve és ledarálva. A tulajdonos rájött, hogy ezek csak az ő hiányzó gyerekei lehetnek, ezért visszavonult az üzem kazánházába, és csendben felakasztotta magát.

Húsz évvel a gyerekek meggyilkolása után az üzem dolgozói félelmetes jelenetbe botlottak. Az egykori tulajdonos bátyját a kazánházban feszítették fel, mellén az I do it szót vésték. A városi temető látogatói ugyanakkor arról számoltak be, hogy a tulajdonos sírja fölött valamikor az éjszaka folyamán felbolygatták a talajt. Gyorsan előre a jelenbe, és azt mondják, hogy minden októberben látni lehet a két gyerek szellemeit, amint a darálóba zuhannak, miközben Halloweenkor a két akasztott férfi visszamegy a kazánházba.

3. A bámészkodó videó Ez egy videó egy férfiról, aki nagyjából két percig arckifejezés nélkül néz a kamerába. Kommentár nélkül felkerült a YouTube-ra, és több százan látták. A "Mereana Mordegard Glesgorv" videóként ismert legenda szerint a YouTube húzta le az első napokban, miután rájöttek a hatására. A történet szerint azok, akik végignézték, a kifejezéstelen férfi gonosz mosolyát látják.

Utána elveszítenék. Állítólag az emberek kivették a szemüket, miután megnézték az egész videót. Mások állítólag késeket vettek elő, és feltörték a saját karjukat. Másoknak azonban meg kellett volna ölniük magukat. Azt mondják, hogy senki sem tud bejutni 45 másodpercig sikoltozás nélkül, és ha tovább akar menni, fel kell áldoznia józan eszének utolsó szemcséit is. Legalábbis ez a történet. Valójában a videó egy Bryan Cortez nevű fickóról szól, akit ma láthatunk, amint megfelelően nem démoni és barátságos.

2. Az öngyilkos portré
Néhány évvel ezelőtt felröppent egy internetes pletyka egy fiatal japán lány öngyilkosságáról. Nem sokkal öngyilkosság előtt a tinédzser önarcképet készített, amelyet aztán közzétett az interneten. Kíváncsi volt az öngyilkosság emlékeinek ezen szeletére, számos koreai fórum felvette a képet, és elkezdte újra közzétenni. Ott lettek a dolgok furcsák. A felhasználók nehezen néztek el erről a melankolikus képről. Néhányan újra és újra közzétették, mondván, hogy a szeme vonzza őket.

Mások észrevették, hogy ha bármennyi ideig bámulod a képet, az finoman megváltozni kezdett, a halott lány szája körül a mosoly leghalványabb nyoma bukkant fel. Mások azonban intenzív szomorúságról számoltak be, miután meglátták. Azt mondják, egy-kettő meg is ölte magát. Manapság úgy gondolják, hogy aki túl sokáig nézi a képet, azt kockáztatja, hogy ebbe a halálos megszállottságba esik. Legalábbis az lenne, ha az eredeti művész nem értesült volna erről a pletykáról, és nem tett volna közzé egy elegetett üzenetet a weboldalán, amely az egészet megcáfolja.

1. Miki egér a pokolban
A hátborzongató "elveszett epizód" a modern városi legenda egész alműfaja. De még soha egyik sem volt annyira fordulatos, mint a legenda, amely az egészet elindította: az elveszett Miki egér rajzfilm története. A legenda szerint ez a rajzfilm semmi különös. Egy fekete-fehér Mickey ismétlődő háttér előtt sétál, fehér zaj szól a hangsávon. Két perc alatt feketére vág, és ennyi. Várjon a hatodik percig, és a rajzfilm újra megjelenik. Csak most a fehér zajt felváltotta a távoli hangok moraja. A háttér, amiben Mickey sétált, olyan módon kezdett eltorzulni, hogy az emberi szem számára fájdalmas volt, és Mickey maga is kellemetlenül vigyorog.

Ettől kezdve a rajzfilm állítólag rémálommá válik. Egy sikoly hallatszik fel a hangsávon, ahogy Mickey is megromlani látszik, a szemgolyói kiesnek, és a vigyora egyre szélesebb lesz. Lehetetlen színek kezdenek villogni a képernyőn, égő törmelék emelkedik a háttérben, aztán azt mondják, hogy senki sem tudja, mi történik ezután. Az egyetlen Disney-alkalmazott, aki a végéig végignézte, öngyilkos lett röviddel ezután. Csak egy megjegyzést hagyott hátra, amely leírja az utolsó képkockát: egy darab orosz szöveget, amelynek fordítása "a pokol látványa visszahozza nézőit". És most valahol ott van az interneten, és arra vár, hogy megtalálja.

városi legenda