Om geld op kos te bespaar, beplan maaltye en maak 'n inkopielys, kook meer gereeld tuis en koop in grootmaat. Bykomende strategieë sluit in inkopie-uitverkopings, die gebruik van koepons, die keuse van winkelhandelsmerke en die vermindering van voedselvermorsing.
Voordat jy inkopies doen
Beplan jou maaltye: Skep 'n weeklikse maaltydplan om presies te weet wat jy moet koop, wat impulsaankope en oorbesteding voorkom.
Maak 'n lys: 'n Streng inkopielys help jou om by jou plan te hou en onnodige items te vermy.
Kontroleer uitverkopings: Kyk na winkelpamflette en -programme vir weeklikse uitverkopings en bou jou maaltydplan daaromheen.
Vermy om honger te koop: Jy is meer geneig om impulsaankope te doen wanneer jy honger is.
Terwyl jy inkopies doen
Hou by die lys: Gebruik jou lys om gefokus te bly en impulsaankope te vermy.
Kies generiese handelsmerke: Winkel- of generiese handelsmerke is dikwels baie goedkoper as handelsmerknaam.
Vergelyk eenheidspryse: Kyk na die eenheidsprys (prys per ons, pond, ens.) om die beste waarde te vind, veral wanneer jy verskillende groottes vergelyk.
Koop in grootmaat: Koop nie-bederfbare items en groot snitte vleis wat jy kan vries om geld oor tyd te bespaar. Winkeluitverkopings en opruimings: Koop afslagitems, veral as jy dit vir later kan vries, maar wees versigtig om nie meer te koop as wat jy nodig het nie. Doen inkopies aan die einde van die dag of by plaaslike markte: Jy kan dalk beter aanbiedinge naby sluitingstyd by markte vind.
Nadat jy inkopies gedoen het
Kook van nuuts af: Om van nuuts af te kook is amper altyd goedkoper as om voorafgemaakte of voorafverpakte maaltye te koop. Maaltydvoorbereiding: Kook groot hoeveelhede maaltye en vries porsies vir toekomstige gebruik om tyd en geld op besige aande te bespaar. Gebruik oorskietkos: Beplan om oorskietkos vir middagete of 'n ander aandete te gebruik om vermorsing te voorkom. Bêre kos behoorlik: Behoorlike berging help om te verhoed dat kos bederf, sodat jy dit kan gebruik voordat dit sleg word. Hergebruik bestanddele: Gebruik dinge soos 'n hele hoender vir verskeie maaltye (borste, dye, dan die karkas vir aftreksel) of bêre groente-oorskiet vir sous.